Ensimmäisenä aiheena ajattelin käsitellä tätä Kaksplus-lehden nettikeskustelupalstasta noussutta kohua. Yleisesti ajateltuna: kenelläpä meistä olisi terve itsetunto. Tämä on valitettava asia, mutta tosi. Aina puhutaan siitä, että vanhempien tehtävä on kasvattaa lapsi, jolla on terve itsetunto. Mielestäni lapsi rakentaa sen kuitenkin itse, hänen vanhempansa auttavat siinä. Ja tämä itsetunto kulkee sitten matkassa lopun ikää. Naisilla ja miksei miehilläkin itsetunto vaihtele läpi elämän. Ainakin itselläni ja tuttavillani itsetunto kohosi nuorempana siitä, kun painoa putosi tai sai flirttailua, tms osakseen. Totta helvetissä sellaiset asiat vaikuttavat. Ja kieltämättä vaikka puoliso kuinka hyväilisi ja antaisi ymmärtää, että haluaa juuri minut.. tunkee sänkyyn myös kolmas ja se on epävarmuus omasta itsestä ja kropasta. Eiköhän tämä ole kaikille tuttua. Vaan epävarmuudenkaan ei saisi antaa ottaa yliotetta, koska sitten se vaikuttaa kaikkeen elämässä.

Mielestäni oli loukkaavaa naisia kohtaan asiantuntijan lause.. "pitäisi tyytyä siihen, mitä on saanut". Ei tietenkään pitäisi tyytyä! Sehän se vasta itsetuntoa alentaakin. Pitäisi oppia hyväksymään itsensä, rakastamaan itseä ja niitäkin kohtia itsessä, jotka eivät ole niin mairittelevia! Sitten vasta voi ottaa rakkautta vastaan muilta ja odottaa hyväksyntää muilta, kun on itse ensin itsensä kanssa sinut. Toki joskus voi olla niinkin, ettei kerta kaikkiaan opi elämään ylimääräisten kilojen, raskauskilojen, yms kanssa. Jos elämäntilanne on sellainen, että on lapsen/lasten kanssa kotona, voi senkin ajan hyödyntää siten että touhuaa lasten kanssa, ottaa omaa aikaa ja suunnittelee itselle sopivan tavan kuntoilla. Miten olisi naruhyppely kerran päivässä? Varmasti auttaa pikkuhiljaa.. Ja nykyään on niin paljon erilaisia vaihtoehtoja mitä voi hyödyntää myös kotona. Terveydenkin kannalta on tärkeää, että on kunnossa vaikkei sikspäkkiä paidan alta löytyisikään, mutta sinä itse voit vaikuttaa.

Toivoisin, että täällä voitaisiin myös kertoa jostain ongelmista vaikkapa iho-ongelmiinkin liittyen ja vaihtaa konsteja. Itselläni on ollut maksaläiskiä, mutta olen löytänyt tehokkaan avun niihin. Ei alistuta naiset vaan pyritään nauttimaan siitä, mitä meillä on vaikka se onkin toisinaan vaikeaa.